Un actor de la Bollywood bea zilnic urină de vacă. Indienii susțin că are rol de tratament pentru Covid-19

Un actor de la Bollywood bea zilnic urină de vacă. Indienii susțin că are rol de tratament pentru Covid-19

Akshay Kumar, actor la Bollywood, susține că bea urină de vacă în fiecare zi. « Băutura » căreia un număr tot mai mare de indieni îi atribuie virtuți terapeutice, inclusiv împotriva coronavirusului.

Actorul este considerat un susținător înfocat al partidului premierului naționalist hindus Narendra Modi. Acesta alocă milioane de dolari pentru cercetarea produselor care utilizează urina sau balega acestui animal, considerat sacru de către adepții hindusi, pentru a lupta împotriva diabetului sau a cancerului sau pentru a face pastă de dinți. Niciun studiu științific nu a validat aceste pretinse proprietăți curative.

Akshay Kumar, în vârstă de 53 de ani, s-a exprimat pe rețelele de socializare în timpul unui chat online pentru a promova o emisiune TV în care apare alături de aventurierul britanic Bear Grylls. În emisiune, cei doi bărbați beau ceai de excremente de elefant într-o rezervație de tigrii. „Nu eram îngrijorat”, a spus Kumar actriței Huma Qureshi în timpul conversației. „Eu beau urină de vacă în fiecare zi din motive ayurvedice, deci a fost bine.”.

Mulți hinduși beau urină de vacă pentru presupusele sale beneficii pentru sănătate. Membrii partidului Modi au susținut chiar tratamentele cu urină și balegă de vacă împotriva coronavirusului. Organizația naționalistă hindusă All India Hindu Mahasabha a organizat o petrecere la New Delhi, la mijlocul lunii martie, pentru a promova această băutură împotriva bolii Covid-19.

India are 4,6 milioane de cazuri de coronavirus și boala a ucis 76.000 de oameni până în prezent.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook