UK| Studentă amendată cu 7.300 de euro pentru încălcarea carantinei. O postare pe Instagram a dat-o de gol

UK| Studentă amendată cu 7.300 de euro pentru încălcarea carantinei. O postare pe Instagram a dat-o de gol
Sursa foto: Facebook Carys Ann Ingram 

O studentă britanică a fost amendată cu 6.600 de lire sterline (7.300 de euro) pentru încălcarea regulilor de carantină. Carys Ann Ingram a fost arestată după ce a postat pe Instagram o fotografie în care apărea luând masa într-un restaurant.

Pe 12 octombrie, Carys Ann Ingram a zburat din Manchester pentru a-și vizita familia pe insula Jersey, care era atunci zonă portocalie. Conform regulilor locale, ea ar fi trebuit să rămână în carantină timp de cinci zile și ar fi putut ieși doar după un test Covid-19 negativ.

Dar Ingram a încălcat aceste restricții. A mers la un restaurant, a petrecut după-amiaza la cumpărături, s-a întâlnit cu câțiva prieteni și a vizitat și Primul Turn (reper turistic).

Între timp, o pasageră a zborului pe care a fost îmbarcată și Ingram a fost testată pozitiv pentru Covid-19. O echipă de monitorizare a încercat să contacteze studenta în mai multe rânduri, fără succes. Au mers chiar la adresa pe care o dăduse tânăra, dar nu era acasă. În cele din urmă a răspuns la telefon și ulterior a fost arestată.

Patru infracțiuni separate

Carys Ann Ingram a trebuit să răspundă în fața instanței, care a identificat patru încălcări ale legii. Fotografia pe care a postat-o pe Instagram a fost o dovadă suplimentară. Tânăra a fost condamnată la șase luni de închisoare sau amendă de 7.300 de euro. Carys Ann Ingram a ales ultima variantă.

În Marea Britanie, oricine încalcă regula de carantinare este amendat, în mod normal, cu 660 EUR. Dacă această regulă este încălcată în mod repetat, pedepsele pot fi foarte grele, cum a fost condamnarea lui Carys Ann Ingram.

„Este păcat că unii cetățeni simt nevoia să pună în pericol sănătatea celorlalți. Această amendă impresionantă arată că suntem duri cu infractorii”, a concluzionat Caroline Mafia, din echipa de monitorizare.

Sursa: Business Insider

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook