UK| Dispute pe tema vaccinării. Guvernul vrea să înceapă procesul pe 1 decembrie, britanicii protestează

UK| Dispute pe tema vaccinării. Guvernul vrea să înceapă procesul pe 1 decembrie, britanicii protestează

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a subliniat că planul de vaccinare a milioane de britanici – cei mai în vârstă și cei mai vulnerabili – este gata și că a primit undă verde de la Agenția Națională de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate. NHS (Serviciul Național de Sănătate) trebuie să fie gata „de la 1 decembrie”.

Downing Street susține că a asigurat achiziționarea a 40 de milioane de doze de vaccin care ar trebui expediate din uzina Puurs din Belgia (inclusiv 10 milioane înainte de sfârșitul acestui an). Suficient pentru a vaccina aproximativ 20 de milioane de britanici, două doze pentru fiecare persoană. Comitetul pentru vaccinare și imunizare (un comitet de experți independent, care sfătuiește guvernul cu privire la vaccinuri) așteaptă să afle mai multe despre eficacitatea vaccinului Pfizer pe grupe de vârstă, înainte ca acesta să finalizeze definitiv lista cetățenilor prioritari. Se planifică deja ca rezidenții caselor de bătrâni, cei peste 80 de ani, personalul medical (din spitale și case de bătrâni) și cele 2,2 milioane de persoane cu risc ridicat (diabet, cancer) să fie vaccinați cu prioritate. E vorba despre cei cărora guvernul le-a recomandat să se izoleze la începutul epidemiei.

Cetățenii din Liverpool protestează

În nord-vestul țării, Liverpool a fost scena unor ciocniri între manifestanți și forțele de ordine, în cadrul unui miting „anti-vaccin”. Participanții se opun cu tărie restricțiilor hotărâte de guvernul britanic de a limita răspândirea Covid-19, printre care purtarea unei măști și izolarea.

Nu toți protestatarii „anti-vaccin” au purtat măști în timpul mitingului de la Liverpool, desfășurat sâmbătă, 14 noiembrie.

Poliția a încercat să disperseze mulțimea și a arestat câteva persoane care au participat la protest.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook