UK| Cei care intră în contact cu un bolnav Covid NU mai intră în carantină, dar sunt testați zilnic, timp de 7 zile

UK| Cei care intră în contact cu un bolnav Covid NU mai intră în carantină, dar sunt testați zilnic, timp de 7 zile

Autoizolarea nu va mai fi necesară pentru cazurile de contact Covid, în conformitate cu planurile anunțate de guvern astăzi. Celor care intră în contact cu un bolnav Covid li se va cere să se testeze zilnic, timp de șapte zile și li se va permite între timp să își desfășoare activitatea.

Miniștrii spun că actualul sistem – care a fost criticat de consilierii Guvernului ca „ineficient și urât” – va fi demontat la nivel național în ianuarie, dacă planurile pilot vor reuși.

Măsura face parte dintr-o strategie de relaxare a restricțiilor, pe etape. Aderarea slabă la sistemul actual de izolare – care impune cetățenilor să rămână acasă timp de 14 zile – este unul dintre factorii cheie ai ratelor de infectare, care au crescut foarte mult. Oficialii speră că oamenii vor fi mai predispuși să respecte regula testelor rapide, care îi eliberează de restricții, decât să adere la carantina de două săptămâni.

Planul de a pune capăt autoizolării face parte dintr-o strategie mai largă de testare în masă.

Premierul Boris Johnson spune că noul sistem de testare repetată a cazurilor de contact, care va debuta luni la Liverpool, va ajuta țara să „țină virusul sub control”.

În cadrul sistemului actual, cei cu rezultate pozitive trebuie să rămână acasă timp de 10 zile, în timp ce „contactele strânse” trebuie să rămână acasă timp de 14 zile. Contactelor li se poate cere în mod repetat să petreacă două săptămâni în izolare.

De asemenea, nu există excepții pentru cei care au avut deja boala, inclusiv pentru Boris Johnson, care se află în prezent în autoizolare (perioadă care urmează să se încheie joi).

Se așteaptă ca Boris Johnson să detalieze planurile de testare – parte din „Operațiunea Moonshot” – și să stabilească un nou sistem de niveluri și planuri pentru relaxarea restricțiilor de Crăciun.

Zonelor care au niveluri mari de infectare li se va oferi, de asemenea, acces timpuriu la testarea extinsă pentru a le oferi „o cale directă de ieșire din cele mai dificile restricții”. Oficialii au declarat că schema-pilot Liverpool, care a avut peste 200.000 de persoane testate, a contribuit la o scădere substanțială a cazurilor Covid.

Avertizând că Marea Britanie „nu a ieșit încă din perioada critică”, în ciuda unei aplatizări a curbei cazurilor noi, prim-ministrul spune: „Virusul este încă prezent în comunitățile din toată țara și rămâne mult mai infecțios și mult mai letal decât gripa sezonieră”.

Testarea zilnică pentru cei în contact strâns cu cazuri Covid se va baza pe teste repide, care dau rezultate în mai puțin de 30 de minute.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook