Twitter suspendă contul unui politician spaniol care afirmase că „un bărbat nu poate rămâne gravid”

Twitter suspendă contul unui politician spaniol care afirmase că „un bărbat nu poate rămâne gravid”
Francisco Jose Contreras în timpul unei ședințe în Parlament. Foto: Canal 6

Platforma de socializare Twitter a decis săptămâna trecută să-i suspende contul unui politician spaniol care afirma într-o postare că „un bărbat nu poate rămâne gravid” pentru că „nu are uter sau ovule”. Francisco José Contreras, vicepreședinte al partidului spaniol Vox, a primit o suspendare de 12 ore pentru că a încălcat prevederile privind „discursul de ură”.

Contreras a făcut postarea pentru a răspunde unui tweet în care un bărbat transgender a anunțat că a devenit tată după ce a născut o fetiță.

„Tweet-ul plin de ură (pe care am fost nevoit să-l șterg) afirma: ‘Un bărbat nu poate rămâne gravid. Un bărbat nu are pântece sau ovule”, a scris ulterior Contreras pe Facebook. „Este limpede că ține de biologia fascistă. Data viitoare o să încerc cu 2+2=4”, a transmis ironic politicianul.

Twitter susține că Francisco José Contreras a folosit conținut care amenință, hărțuiește sau incită la violență împotriva altor persoane în legătură cu rasa, etnia, naționalitatea, orientarea sexuală, identitatea de gen, religia sau vârsta acestora.

„Luați în considerare că abaterile repetate pot duce la suspendarea permanentă a contului”, avertizează Twitter.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook