Eric Clapton învinovățește „propaganda” pro-vaccinare pentru reacțiile adverse „dezastruoase” pe care le-a suferit

Eric Clapton învinovățește „propaganda” pro-vaccinare pentru reacțiile adverse „dezastruoase” pe care le-a suferit

Chitaristul britanic în vârstă de 76 de ani a vorbit în termeni duri despre vaccinul anti-Covid într-o scrisoare către arhitectul și activistul anti-izolare Robin Monotti Graziadei, după ce a primit produsul dezvoltat de AstraZeneca în februarie, scrie Rolling Stone. Corespondența a fost publicată de Graziadei cu permisiunea lui Clapton.

„Am primit prima doză a vaccinului AstraZeneca și am dezvoltat imediat reacții severe, care au durat zece zile. În cele din urmă mi-am revenit și mi s-a spus că peste 12 săptămâni voi primi a doua doză”, a scris Eric Clapton în scrisoare. Dar a doua doză i s-a oferit, de fapt, șase săptămâni mai târziu. Și a acceptat-o, ​​în ciuda reacției inițiale, deoarece era „slab informat împotriva pericolelor”.

„Nu mai are sens să spun că reacțiile au fost dezastruoase, mâinile și picioarele mele erau fie înghețate, fie amorțite sau fierbinți și cam inutile timp de două săptămâni, mă temeam că nu voi mai putea cânta vreodată”.

Clapton a adăugat că „nu ar fi trebuit să intre în contact cu vaccinul” din cauza „neuropatiei periferice” de care suferă, dar „propaganda a spus că vaccinul este sigur pentru toată lumea”.

„Merg în continuare pe calea rebeliunii pasive [..], dar este greu să nu vorbesc, cu toate cunoștințele pe care le am acum”, a scris el.

Rolling Stone spune că a probat autenticitatea scrisorii, dar nu a putut obține o poziție oficială din partea cântărețului.

În decembrie 2020, starul rock a colaborat la piesa anti-lockdown a lui Van Morrison „Stand and Deliver”.

„Am fost rebel toată viața mea, împotriva tiraniei și autorității arogante, ceea ce avem acum”, a scris Clapton. „Dar îmi doresc și prietenie, compasiune și dragoste… Cred că putem triumfa cu aceste lucruri”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook