Turiști britanici blocați pe aeroporturile germane, după suspendarea zborurilor. „Vă rugăm să ne ajutați”

Turiști britanici blocați pe aeroporturile germane, după suspendarea zborurilor. „Vă rugăm să ne ajutați”

„Vă rugăm să ne ajutați!”, imploră o femeie din UK într-un videoclip difuzat pe internet. La fel ca ea, zeci de pasageri veniți din Marea Britanie s-au trezit blocați pe aeroporturile germane în noaptea de duminică spre luni.

Motivul: decizia de a suspenda zborurile către și dinspre Marea Britania, din cauza noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, mai contagioasă, descoperită în Regatul Unit.

Test PCR

La aeroportul din Hanovra, măsura a lovit un grup de 63 de pasageri care se întorceau din Marea Britanie, cărora nu li s-a permis să părăsească aeroportul, a declarat că poliția locală.

Toți trebuie să fie testați la fața locului și să aștepte rezultatele, care probabil vor fi disponibile luni.

Între timp, aeroportul a amenajat paturi de campanie într-unul din terminale, unde pasagerii au petrecut noaptea.

„Scopul nostru este de a preveni pătruderea noii variante a virusului în regiune”, a declarat Andreas Kranz, oficialul autorității locale de sănătate, pentru agenția de presă dpa.

Atmosferă tensionată

Printre pasagerii blocați, atmosfera este tensionată. „Suntem la aeroportul din Hanovra și am fost reținuți, împotriva voinței noastre, am fost testați și ni s-a interzis să părăsim locația, în așteptarea rezultatelor”, se plânge Manuela Thomys, din Germania.

O scenă similară a avut loc pe aeroportul din Stuttgart, dar cu un grup mai mic de pasageri care au sosit din Marea Britanie, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului. .

Turiștii vor avea autorizația de a părăsi sediul dacă rezultatul este negativ, dar cu obligația de a intra în carantină.

„Chiar înainte de Crăciun”

„Suntem conștienți de neplăcerile pe care măsurile le cauzează, chiar înainte de Crăciun”, a spus poliția locală, „facem tot posibilul pentru a ne asigura că sunt respectate condițiile de securitate de la intrarea pe teritoriu”.

Germania, la fel ca multe alte țări, a suspendat zborurile din Marea Britanie luni la ora 00:00. Pentru cei care au sosit duminică seară, au fost impuse măsuri de control consolidate, inclusiv obligația de a efectua un test Covid-19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook