Turismul global a pierdut 460 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului, în contextul crizei coronavirusului

Turismul global a pierdut 460 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului, în contextul crizei coronavirusului

Scăderea numărului de turiști pe plan internațional, din cauza pandemiei de coronavirus, a dus la o pierdere de 460 miliarde de dolari pentru acest sector în prima jumătate a anului, a estimat marți Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Numărul turiștilor a scăzut cu 65% în perioada menționată, marcată de închiderea frontierelor și restricții de călătorie, a detaliat OMT într-un comunicat de presă.

Această prăbușire a activității a generat pierderi care „de cinci ori mai mari decât cele înregistrate în timpul crizei economice și financiare din 2009. Este un sector de care milioane de oameni depind financiar.”, a avertizat secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili, citat în declarație.

Potrivit OMT, dezvoltarea turismului în luna august este definită de „o scădere a cererii de aproape de 70%”, în timp ce unele regiuni ale lumii, precum Europa, au înregistrat o revenire a epidemiei la final de vară, care duce la restricții suplimentare pentru călători. „Revenirea la nivelurile din 2019 va dura între 2 și 4 ani”.

În 2019, turismul global înregistrase o creștere de 4%.

Franța fusese destinația numărul unu, înaintea Spaniei și a Statelor Unite.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook