Tulpina britanică „nu provoacă o formă mai gravă a bolii”, afirmă cu certitudine experții americani

Tulpina britanică „nu provoacă o formă mai gravă a bolii”, afirmă cu certitudine experții americani

Experții americani studiază noua mutație Covid-19 descoperită în Marea Britanie, dar nu sunt convinși că este mai contagioasă decât celelalte. „Nu există dovezi tangibile că acest virus este mai patogen, dar există dovezi clare că se răspândește mai ușor”, a declarat consilierul guvernamental pentru programul de imunizare, Moncef Slaoui.

Mai multe țări și-au închis frontierele către Marea Britanie. Însă Slaoui consideră că este posibil ca mutația să circule de ceva timp în Marea Britanie – dar oamenii de știință nu au descoperit-o până acum, de aici impresia unui focar după ce au făcut-o.

„Nu știm încă”, a adăugat Slaoui. Această nouă variantă a coronavirusului din Marea Britanie a provocat îngrijorare, zeci de capitale anulând zborurile cu această țară. Potrivit expertului în vaccinuri, fost înalt oficial în industria farmaceutică,„cu certitudine nu este mai patogen”, adică nu provoacă o formă mai gravă a bolii.

Institutul Național al Sănătății din SUA (NIH) studiază această nouă tulpină în laborator pentru a stabili dacă anticorpii eficienți împotriva celei mai frecvente mutații a Covid-19 vor rămâne eficienți împotriva celei noi, „dar cel mai probabil asta va fi concluzia” , a remarcat el.

Testele, care vor fi efectuate cu anticorpi preluați de la pacienți vindecați de Covid-19, anticorpi produși în urma vaccinurilor și anticorpi sintetici, vor dura câteva săptămâni.

În plus, Slaoui a anunțat că NIH va efectua studii clinice pe indivizi alergici, pentru a vedea cum răspund la vaccinurile de la Pfizer și Moderna. Au fost raportate mai multe cazuri de reacții alergice în Statele Unite și Marea Britanie.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook