Trump trece din nou Cuba pe lista „statelor care susțin terorismul”. Obama a fost cel care a „grațiat-o”, în 2015

Trump trece din nou Cuba pe lista „statelor care susțin terorismul”. Obama a fost cel care a „grațiat-o”, în 2015

Administrația lui Donald Trump a anunțat, cu nouă zile înainte de sfârșitul mandatului său, că a plasat din nou Cuba pe lista neagră a „statelor care susțin terorismul”, statut care fusese retras în 2015 de Barack Obama.

„Cu această măsură, vom responsabiliza din nou guvernul Cubei și vom transmite un mesaj clar: regimul Castro trebuie să pună capăt sprijinului pentru terorismul internațional și subversiunea justiției americane”, a spus șeful diplomației americane, Mike Pompeo, într-o declarație referitoare la foștii lideri cubanezi Fidel și Raul Castro.

Regimul acuzat că „susține terorismul internațional”

„A susținut în mod repetat actele de terorism internațional, oferind refugiu teroriștilor”, este justificarea statului american.

Decizia îi poate crea dificultăți președintelui ales, Joe Biden, care va prelua funcția pe 20 ianuarie, de a se reconecta cu Havana. După apropierea spectaculoasă realizată sub administrația Obama, administrația Trump și-a înăsprit poziția față de puterea comunistă.

Cuba se alătură Iranului, Coreei de Nord și Siriei pe lista neagră a statelor care susțin terorismul. Statul Sudan a fost recent grațiat de Donald Trump în această privință.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook