Trump crede că vaccinul anti-Covid ar trebui numit „Trumpcin” și critică acțiunile lui Fauci: „Ați mai văzut pe cineva atât de prost?”

Trump crede că vaccinul anti-Covid ar trebui numit „Trumpcin” și critică acțiunile lui Fauci: „Ați mai văzut pe cineva atât de prost?”

Fostul președinte al Statelor Unite susține că unul dintre vaccinuri ar trebui să-i poarte numele, în timpul unui discurs adresat Partidului Republican. „Suntem adunați în această seară pentru a vorbi despre viitorul partidului republican”. Invitat de onoare la întâlnirea donatorilor „marelui partid istoric” („GOP” în versiunea originală) de sâmbătă, 10 aprilie, Donald Trump a reușit să fie din nou în centrul atenției, cu noi escapade și insulte față de unii republicani.

Trump a spus că nu are „nicio îndoială” cu privire la preluarea Senatului și a Camerei Reprezentanților în 2022. În plus, și-a atribuit meritul dezvoltării vaccinului împotriva Covid-19. „Ar trebui să-l numească Trumpcin”, a spus. Fostul președinte a lăudat, de asemenea, modul în care a gestionat epidemia, deși virusul a provocat peste 400.000 de decese în timpul mandatului său. El i-a lăudat pe guvernanții republicani care au menținut afacerile deschise în statele lor și l-a criticat pe dr. Fauci, consilierul medical sef al SUA. „Ați văzut vreodată pe cineva atât de prost?”, a întrebat el.

Fostul președinte l-a acuzat și pe Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat, care nu a depus suficient efort pentru a-l menține în funcție. McConnel a fost unul dintre aliații săi fermi, dar nu l-a susținut pe Trump privind acuzațiile de fraudă electorală. „Dacă ar fi Schumer (liderul majorității democrate din Senat), în locul acelui „ticălos prost” McConnell, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a spus el, argumentând că McConnel este un „învins”.

Miliardarul a reafirmat că a câștigat statele Georgia și Pennsylvania – unde fraudele nu au fost niciodată dovedite – și a numit rezultatul alegerilor „o prostie”.

Sursa: The Independent

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook