Trump apără statuile, artiștii creează statui vii anti-Trump

Trump apără statuile, artiștii creează statui vii anti-Trump

Trump apărătorul tuturor statuilor? Cu siguranță, nu a celor pe care le poți vedea pe site-ul Trump Statue Initiative. Un grup de artiști a decis să facă un „happening” original pe străzile Washingtonului, pe 17 iulie, deghizându-se în Donald Trump pentru a-i critica politica.

Pe străzile orașului, poți vedea mai multe dintre aceste statui vii. Una dintre ele ironizează gestionarea epidemiei Covid-19 în Statele Unite și dorința președintelui Trump de a redeschide școlile cât mai curând posibil. Poți vedea un copil amenințat de Donald Trump cu o crosă de golf. O scenă titrată „Now you go back to school ” (Acum te întorci la școală).

Grupul Trump Statue Initiative, care a creat aceste statui vii, a denunțat și represiunea împotriva protestatarilor din mișcarea anti-rasistă „Black Lives Matter”.

Contraatacul statuilor

Alegerea de a critica politica lui Trump prin intermediul statuilor are un simbolism aparte în aceste vremuri în care Statele Unite sunt scena unor brutalități menite să amendeze trecutul sclavagist. De la moartea lui George Floyd, multe monumente înfățișând figuri controversate, în special legate de sclavie, au fost distruse în Statele Unite.

Față de aceste acte de vandalism, Donald Trump a promis să raspundă cu cea mai mare fermitate. El a anunțat că „a autorizat organismele federale să aresteze pe oricine vandalizează sau distruge un monument, statuie sau alte proprietăți pe pământ american”. O infracțiune de acest tip va fi pedepsită cu „zece ani de închisoare”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook