Trump a cerut oprirea finanțării Organizației Mondiale a Sănătății

Trump a cerut oprirea finanțării Organizației Mondiale a Sănătății

Președintele Statelor Unite ale Americii spune că a cerut administrației sale să oprească finanțarea către Organizația Mondială a Sănătății, pe motiv că aceasta a eșuat în oprirea epidemiei de coronavirus.

“Mi-am instruit administrația să oprească finanțarea pe durata cercetărilor care vor stabili implicarea Organizației Mondiale a Sănătății în gestionarea greșită a crizei și mușamalizarea epidemiei de coronavirus”, a spus Trump în cadrul unei conferințe de presă de la Casa Albă.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a spus că nu “era momentul” ca Trump să oprească finanțarea.

America este cel mai mare contributor al OMS, iar anul trecut a oferit 15% din bugetul total, aproximativ 400 de milioane de dolari. Prin comparație, China a virat 86 de milioane de dolari în aceeași perioadă.

OMS a făcut un apel în luna martie prin care cerea încă de 675 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva panemiei și este de așteptat să mai pretindă încă 1 miliard de dolari.

“Ne întrebăm dacă generozitatea Americii a fost folosită cum trebuie în contextul pandemiei de Covid-19”, a mai spus Trump.

Președintele a vorbit și în trecut pe acest subiect și a acuzat OMS de complicitate cu statul chinez și de faptul că ar fi ascuns informații legate de izbucnirea epidemiei din Wuhan.

 

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook