Topul bogaților lumii: Ion Țiriac, pe locul 2.276

Topul bogaților lumii: Ion Țiriac, pe locul 2.276

Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, Ion Țiriac se află pe locul 2.276 din 2.816 miliardari ai lumii indexați de publicația Hurun Report din China, într-un clasament condus de Jeff Bezos, de la Amazon, cu o avere de 140 de miliarde de dolari.

Anul trecut Țiriac se afla pe locul 2.038.

Din clasament lipsește Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, care, în baza ultimei runde de finanțare obținută de firma sa, ar trebui să aibă o avere de circa 1,4 miliarde de dolari. De altfel, revista Forbes îl prezenta anul trecut pe Dines ca fiind primul miliardar din afaceri cu roboți software.

În clasamentul Hurun, Bezos este urmat de Bernard Arnault, proprietarul companiei de bunuri de lux LVMH, cu 107 miliarde dolari, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu 106 miliarde dolari, Warren Buffet, investitor, cu 102 miliarde dolari și Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook, cu 84 de miliarde de dola.

În clasament se află 2.816 miliardari, cu 346 mai mulți decât anul trecut. Totalul averilor este de 11.200 de miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul trecut. Tehnologia a dat cei mai mulți miliardari, urmați de investitori, retail și imobiliare.

Cei mai tineri miliardari sunt Kylie Jenner, 22 de ani, din cosmentice și Ritesh Agarwal, 24 de ani, cu afaceri în turism.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook