Toto Cutugno a murit. Celebrul artist avea vârsta de 80 de ani

Toto Cutugno a murit. Celebrul artist avea vârsta de 80 de ani
  • Toto Cutugno a murit la 80 de ani.
  • Toto Cutugno a înregistrat 18 albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.
  • Artistul a cântat în premieră în România în 1993, când a susţinut un recital la festivalul Cerbul de Aur.

Cântărețul italian Toto Cutugno a murit, la 80 de ani, la spitalul San Raffaele din Milano unde era internat.

Era 1983 când, cu chitara sa, a urcat pe scena festivalului Sanremo şi, într-un costum somon şi cravată, a intonat „L’Italiano”, iar popularitatea sa a explodat în întreaga lume. În urmă cu 40 de ani, Toto Cutugno şi-a extins succesul în lume, transformându-l cu acel cântec, care la Sanremo se plasase doar pe locul cinci în topuri, într-unul dintre cei mai populari muzicieni italieni în străinătate, informează La Repubblica.

Toto Cutugno a înregistrat 18 albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.

Toto Cutugno a vândut peste 150 de milioane de albume şi a compus peste 400 de melodii, pentru peste 50 de interpreţi celebri, printre care Adriano Celentano, Joe Dassin, Luis Miguel, Fausto Leali, Miguel Bosé şi Ricchi e Poveri. Toto Cutugno a rămas singurul cantautor italian care a câştigat concursul Eurovision, în 1990. Melodia sa „L’italiano”, înregistrată în 1983, este cântată de peste 160 de interpreţi din întreaga lume, fiind printre cele mai fredonate cântece italiene din toate timpurile.

Artistul a cântat în premieră în România în 1993, când a susţinut un recital la festivalul Cerbul de Aur. De atunci, interpretul italian a revenit frecvent în România pentru a susţine concerte şi ca invitat la diverse emisiuni de televiziune.

Citește și:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook