Texas| Proprietarii de afaceri sunt debusolați de hotărârea guvernatorului de a ridica toate restricțiile. „A pus presiune pe noi”

Texas| Proprietarii de afaceri sunt debusolați de hotărârea guvernatorului de a ridica toate restricțiile. „A pus presiune pe noi”

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a anunțat marți, 2 martie, retragerea obligației de a purta mască și redeschiderea totală a afacerilor, considerând că al doilea cel mai populat stat al Americii are „mijloacele de a-și proteja” locuitorii de coronavirus. „De miercurea viitoare, toate afacerile de orice tip se pot deschide la 100% din capacitatea lor”, a spus guvernatorul într-un decret care „pune capăt purtării obligatorii a măștilor în tot statul”, în vigoare din iulie 2020. „Datorită serviciilor medicale, progreselor din domeniul vaccinurilor și tratamentelor cu anticorpi, statul are acum mijloacele necesare de a-și proteja cetățenii de virus”, a adăugat Greg Abbott.

„Covid-19 nu a dispărut”

Chiar dacă „boala nu a dispărut”, statul „este mult mai bine pregătit” decât în ​​octombrie, când capacitatea magazinelor era limitată la 75%. „Acum este momentul să deschidem Texasul 100%”, a spus el în timpul unei vizite la un restaurant din Lubbock, nord-vest.

„De aproape șase luni, prea multor texani li s-a refuzat posibilitatea de a lucra, prea mulți proprietari de întreprinderi mici s-au străduit să-și plătească facturile”, a adăugat Greg Abbott. „Ne asigurăm că toate întreprinderile și familiile din Texas au libertatea de a-și determina propriul destin”. Companiile au însă dreptul de a limita capacitatea de primire a spațiilor sau pot stabili protocoale de sănătate, subliniază decretul guvernatorului.

Proprietarii de restaurante încearcă să descifreze ce va însemna pentru ei această decizie neașteptată. „N-a făcut decât să pună presiune pe noi și asta va duce la conflicte la un moment dat”, spune Mike Nguyen, care deține restaurantul San Antonio, referindu-se la cazurile în care cei care dețin anumite afaceri impun purtarea măștii, iar clienții nu vor să respecte decizia.

Aproape 44.000 de persoane au decedat din cauza Covid-19, în Texas, de la începutul epidemiei, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Luni, directorul Centrelor Americane de Prevenire și Control al Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică a țării, a avertizat împotriva oricărei relaxări, în special privind purtarea măștii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook