Texas| Medicii sunt îndrumați să ofere prioritate la internarea în secțiile ATI persoanelor vaccinate anti-Covid

Texas| Medicii sunt îndrumați să ofere prioritate la internarea în secțiile ATI persoanelor vaccinate anti-Covid

Membrii grupului operativ de orientare pentru îngrijire critică din nordul Texasului au ținut săptămâna trecută o ședință despre înrăutățirea crizei Covid din regiune și au discutat despre posibilitatea medicilor de a ține cont de statutul de vaccinare Covid pentru a acorda prioritate îngrijirii, în scenarii extreme.

Un purtător de cuvânt al grupului de lucru spune pentru Forbes că medicii care au participat la ședință au remarcat că pacienții Covid nevaccinați sufereau de forme mai grave, ceea ce a determinat distribuirea unei note interne care oferă îndrumări medicilor din zona Dallas – profesioniștii din domeniu ar putea lua în considerare statutul de vaccinare atunci când decid de cine să aibă grijă cu prioritate, dacă este necesar.

Dr. Mark Casanova, purtătorul de cuvânt al grupului de lucru, spune că alți factori – cum ar fi condițiile preexistente – vor fi luate în considerare în situațiile în care va exista o prioritizare a pacienților, iar statutul de „nevaccinat” nu va fi utilizat drept „criteriu de excludere.”

Dar, dacă toate aspectele sunt egale între doi pacienți care suferă de Covid-19, cel vaccinat are șanse mai mari de supraviețuire, afirmă Casanova, ceea ce înseamnă că va fi îngrijit cu prioritate.

„Dacă cifrele merg în direcția actuală și situația se va agrava, există un potențial realist ca îndrumările de triere să fie utilizate”, subliniază Casanova.

Noile cazuri Covid și numărul spitalizărilor cresc în Texas, fără semne de încetinire. Începând de miercuri, 12.402 de pacienți au fost spitalizați cu Covid-19 în Texas – un număr care se apropie rapid de maximul de puțin peste 14.000, din ianuarie. Texas este unul dintre cele câteva state din sudul Statelor Unite unde varianta Delta a cauzat creșterea necontrolată a cazurilor Covid, ducând la efecte devastatoare asupra sistemului spitalicesc.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook