Peste 5.000 de spectatori s-au infectat cu SARS-Cov-2 în timpul finalei și semifinalelor EURO 2020

Peste 5.000 de spectatori s-au infectat cu SARS-Cov-2 în timpul finalei și semifinalelor EURO 2020

Peste 5.000 de persoane s-au contaminat cu Covid la meciurile din semifinale și în finala Campionatului European de Fotbal. Oficialii din domeniul sănătății spun că evenimentele „super-contaminatoare” arată cât de repede se poate răspândi virusul.

Un raport al Public Health England (PHE) concluzionează că 3.404 cazuri de Covid au fost legate de finala EURO 2020, iar 2.092 de meciurile din semifinale.

Evenimentele au fost evaluate ca parte a unui program guvernamental de cercetare care a analizat și turneul de tenis de la Wimbledon și Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1.

Raportul PHE arată că cel mai mare număr de cazuri au fost asociate cu finala Euro 2020, cifrele sugerând că 2.295 de persoane care au participat la meci aveau deja virusul și 3.404 au fost contaminate acolo.

Raportul menționează că sosirea „unui număr semnificativ de persoane fără bilete, în zona din jurul stadionului Wembley, a contribuit probabil la creșterea cifrelor privind infectările legate de aceste evenimente”.

„EURO 2020 a fost o ocazie unică și este puțin probabil să vedem un impact similar asupra cazurilor Covid-19 după evenimentele viitoare. Însă, datele arată cât de ușor se poate răspândi virusul atunci când există un contact strâns și acest lucru ar trebui să reprezinte un avertisment pentru toți, în timp ce încercăm să revenim la o normalitate prudentă”, spune Dr. Jenifer Smith, director medical adjunct al PHE.

„Am arătat că putem reintroduce sporturile de masă și evenimentele culturale în condiții de siguranță, dar este important ca oamenii să rămână prudenți atunci când merg în spații foarte aglomerate.”

Oficialii din domeniul sănătății consideră că persoanele care participă la evenimente mari ar trebui să fie complet vaccinate și să poarte mască în spațiile închise.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook