Testarea anticorpilor sintetici, similari celor administrați lui Trump, suspendată „din motive de siguranță”

Testarea anticorpilor sintetici, similari celor administrați lui Trump, suspendată „din motive de siguranță”

Grupul farmaceutic american Eli Lilly a anunțat marți suspendarea unui studiu clinic al tratamentului său experimental cu anticorpi sintetici împotriva Covid-19, din „motive de siguranță”.

„Ca măsură de precauție, comitetul independent de monitorizare al sănătății din procesul ACTIV-3 a recomandat o pauză în recrutări”, a declarat un purtător de cuvânt într-un mesaj trimis AFP, vorbind despre un studiu pe pacienți spitalizați cu Covid-19. Eli Lilly sprijină decizia comitetului independent de a asigura siguranța pacientilor care participă la studiu. Tratamentul este similar cu ceea ce a primit Donald Trump la scurt timp după apariția simptomelor sale de Covid-19: anticorpi sintetici injectați intravenos și care sunt fabricați special pentru a neutraliza coronavirusul, înlocuind funcția sistemului imunitar.

Auditurile FDA sunt în curs

Președintele american a primit anticorpi fabricați de compania americană Regeneron și a lăudat eficacitatea acestora după ieșirea din spital, promițând că îi va autoriza pentru toți pacienții și îi va distribui gratuit. Cele două companii s-au adresat săptămâna trecută Agenției SUA pentru Medicamente (FDA) pentru aprobarea urgentă a tratamentelor, însă FDA trebuie mai întâi să verifice siguranța lor și posibilitatea unor reacții adverse grave. Eli Lilly nu a precizat dacă alte studii care testează în prezent anticorpii sintetici au fost, de asemenea, puse în așteptare, iar AFP a solicitat clarificări.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook