Test Covid-19 pentru acasă, cu rezultate în 30 de minute, aprobat de Agenția pentru Medicamente din SUA

Test Covid-19 pentru acasă, cu rezultate în 30 de minute, aprobat de Agenția pentru Medicamente din SUA
Foto: Lucira Health

Poate fi utilizat nazal de persoane cu vârsta de cel puțin 14 ani, dacă se suspectează contaminarea cu Covid-19, iar rezultatul vine în 30 de minute. Statele Unite au autorizat de urgență comercializarea acestui test rapid pentru detectarea Covid-19.

Agenția SUA pentru medicamente (FDA) a dat undă verde testului produs de Lucira Health, care este disponibil pe bază de rețetă. Potrivit site-ului companiei, acesta costă mai puțin de 50 de dolari.

Autorizația de urgență este temporară sau condiționată și este acordată de FDA pentru a răspunde unei situații de urgență, cum ar fi o pandemie. Poate fi revocată sau modificată, dacă apar noi date privind eficacitatea sau siguranța.

FDA a aprobat deja la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai utilizarea testelor care pot fi efectuate acasă, dar, spre deosebire de trusa Lucira Health, rezultatele acestora trebuie să fie date de laboratoare autorizate.

Statele Unite au înregistrat un total de 11.340.563 cazuri de Covid-19 și 248.429 de decese, potrivit Universității Johns-Hopkins.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook