Tesla vrea să înlocuiască ștergătoarele de parbriz cu raze laser

Tesla vrea să înlocuiască ștergătoarele de parbriz cu raze laser
Foto: Electrek

De ce să te chinui cu ștergătoarele de parbriz din cauciuc, când poți dezintegra chiar și cea mai mică pată cu ajutorul unui laser? Este noua idee a lui Elon Musk, iar producătorul californian a obținut deja brevet pentru uimitoarea tehnologie, potrivit site-ului specializat în Tesla, Electrek

Tesla vrea să folosească raze laser pentru a curăța parbrizul și să înlocuiască ștergătoarele tradiționale. Compania lucrează la proiect de mai bine de doi ani, însă abia de curând a făcut primii pași pentru implementare.

Raze laser care ies din capotă

Diagramele și textele explicative sunt mai degrabă sumare privind funcționarea sistemului. Dispozitivul ar putea fi plasat pe sau sub capota vehiculelor. Ori de câte ori detectează resturi, pietre, sau pete comandă distrugerea acestora înainte de impact sau curățarea impurităților, după caz.

Chiar dacă dispozitivul va vedea lumina zilei, pare foarte dificil să ne imaginăm că autoritățile de siguranță rutieră îl vor aproba. Dar asta nu-i împiedică pe cei mai fini cunoscători ai mărcii să observe că, atunci când a fost prezentat, Cybertruck nu era echipat cu ștergătoare.

Sursa: 01 Net

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook