VIDEO| Omagiu național pentru Jean-Paul Belmondo. Macron: „Îl iubim pe Belmondo pentru că este ca noi”

VIDEO| Omagiu național pentru Jean-Paul Belmondo. Macron: „Îl iubim pe Belmondo pentru că este ca noi”

Câteva note muzicale încheie un omagiu național emoționant. După un discurs al lui Victor Belmondo, nepotul actorului, și elogiul rostit de Emmanuel Macron, orchestra Gărzii Republicane a cântat, din Les Invalides, o melodie emblematică a carierei lui Jean Paul-Belmondo.

„Îl iubim pe Belmondo pentru că este ca noi”, a spus președintele Emmanuel Macron în timpul ceremoniei. „Este o prezență alături de care ne-am maturizat, de la un film la altul.”

Este vorba de „Chi Mai”, o piesă instrumentală compusă de legendarul Ennio Morricone și care servește drept coloană sonoră a filmului Le Professionnel, în regia lui Georges Lautner. Jean-Paul Belmondo îl interpretează pe Joss Beaumont, un soldat transformat în infractor, care vrea să-l execute pe președintele și dictatorul Malagawi.

Lansat în 1981, grație acestui lungmetraj, „Chi Mai” a avut un succes imens în Franța, vânzând peste 900.000 de exemplare. Inițial, celebrul compozitor căruia îi datorăm aproximativ 500 de partituri a scris acest piesa pentru Maddalena, un film italian lansat cu zece ani mai devreme.

Succesul filmului „Profesionistul” cu Belmondo

Profesionistul rămâne unul dintre filmele de cult din cariera lui Jean-Paul Belmondo, văzut de 5,2 milioane de oameni când a fost lansat în cinematografe și care a marcat câteva generații de francezi.

După cum își amintește actorul Guillaume Canet cu câteva minute înainte de ceremonie: „M-am dus la coafor cu afișul Le Professionnel să am aceeași coafură ca și el! (…) El era idolul meu când eram mic, îi știam pe de rost toate filmele”.

La finalul ceremoniei, ușile palatului au fost deschise fanilor actorului și tuturor celor care doresc să se reculeaga în fața sicriului. Înmormântarea lui Jean-Paul Belmondo va avea loc vineri, 10 septembrie, în Biserica Saint-Germain-des-Prés din Paris, în intimitatea familiei și a celor dragi. Ceremonia va fi urmată de o incinerare, tot în privat.

Sursa: Huffington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook