Tentativă de asasinat asupra consilierului șef al președintelui ucrainean. „Rusia ar putea fi implicată”

Tentativă de asasinat asupra consilierului șef al președintelui ucrainean. „Rusia ar putea fi implicată”

Mai multe focuri de armă au fost trase asupra autoturismului cu care se deplasa consilierul șef al președintelui ucrainian Vladimir Zelenskiy. Un oficial guvernamental spune că a fost o tentativă de asasinat. Presa locală spune că cel puțin 19 gloanțe au străpuns caroseria mașinii pe partea stângă.

Serhiy Shefir, apropiat al președintelui și coordonatorul grupului de consilieri, nu a fost rănit. Oleksandr Korniienko, liderul partidului susținut de Zelenskiy, spune că Rusia ar putea fi în spatele atacului.

„Nu ar trebui eliminată varianta legată de Rusia. Cunoaștem abilitatea lor de a organiza atacuri teroriste în alte țări”, subliniază Korniienko.

Kremlinul a transmis că sugestiile legate de implicare Rusiei „nu au nimic de-a face cu realitatea”.

Președintele Zelenskiy nu știe deocamdată cine a organizat atacul, dar consideră că ar putea fi „forțe” autohtone sau străine. „Dacă cineva îmi trimite un mesaj deschizând focul asupra prietenului meu, dă dovadă de slăbiciune”, declară el.

Mykhailo Podolyak, consilier al lui Zelenskiy, spune că tentativa de asasinat poate fi un răspuns la încercările președintelui de a reduce puterea oligarhilor și de a combate corupția.

„Acest atac extrem de violent, cu arme automate, nu poate fi interpretat decât ca o încercare de a ucide un membru important al echipei”, spune Podolyak pentru Reuters.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook