Tan Re Qing – medicamentul pe bază de fiere de urs recomandat de chinezi împotriva coronavirusului

Tan Re Qing – medicamentul pe bază de fiere de urs recomandat de chinezi împotriva coronavirusului

Comisia Națională de Sănătate din China a publicat o listă cu medicamente recomandate împotriva COVID-19, printre care și injecții care conțin un extract din fiere de urs.

Guvernul chinez recomandă un medicament sub formă de injecții, cu denumirea Tan Re Qing. Medicamentul are în compoziție fiere de urs, extrasă de la animalele ținute în captivitate și este recomandat în cazurile critice de COVID-19.

Practicienii medicinei tradiționale chineze folosesc Tan Re Qing în tratarea bronșitelor sau virozelor respiratorii, scrie National Geographic.

Fierea urșilor conține un nivel ridicat de acid ursodeoxicolic, compus ce are proprietăți antiinflamatorii și abilitatea de a sprijini sistemul imunitar, ceea ce ar putea fi benefic în lupta împotriva coronavirusului.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu există un tratament pentru COVID-19, deși anumite medicamente ar putea ameliora simptomele asociate cu această boală.

Apariția Tan Re Qing pe lista de medicamente recomandate a produs însă reacții din partea activiștilor pentru protecția animalelor, spunând că diverse specii de urși sunt torturați pentru a li se prevala lichidul din vezica biliară.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook