Suflatul în lumânările de pe tort va dispărea. Crește șansele de contaminare cu Covid-19

Suflatul în lumânările de pe tort va dispărea. Crește șansele de contaminare cu Covid-19

De la oprirea îmbrățișărilor până la distanțarea fizică, pandemia Covid-19 ne perturbă fundamental viața de zi cu zi. Un ritual anual festiv ar putea fi, de asemenea, amenintat să dispară, sau cel puțin pus pe hold: suflatul în lumânări de ziua de naștere.

„Cred că acesta este sfârșitul tradiției de a avea un tort mare, cu multe lumânări și de a sufla în ele.” Paul Dawson, profesor de securitate alimentară, a fost co-autor al unui studiu din 2017 care a arătat că suflarea lumânărilor de pe tort crește numărul de bacterii prezente cu 1.400%.

Acest lucru nu are nicio consecință imediată asupra Covid-19, care este un virus și nu o bacterie. Dar Paul Dawson, într-un interviu acordat postului canadian CTV, spune că a sufla lumânările de pe un tort este ca și cum am depune pe el „tot ce avem în gură, nu doar bacterii”.

Sfârșitul urărilor de „La mulți ani”?

Lumânările s-ar putea să nu fie singurele care dispar de la petrecerile zilei de naștere. În New York Times, epidemiologul Susan Hassig sfătuiește să nu se cânte „La mulți ani” în cor în locuri închise, pentru a evita circulația virusului, acțiunea de a cânta mărind, potrivit mai multor studii, șansele de transmite Covid-19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook