Suedia| Test Covid chinezesc duce la 3.700 de rezultate fals pozitive. A fost folosit și în alte țări

Suedia| Test Covid chinezesc duce la 3.700 de rezultate fals pozitive. A fost folosit și în alte țări

Un kit de test Covid-19 defect a dus la 3.700 de rezultate fals pozitive, a anunțat marți agenția suedeză de sănătate publică, o eroare descoperită de două laboratoare în timpul verificărilor sistematice a calității. Agenția suedeză a susținut că respectivele kituri de test PCR au fost fabricate în China, de compania BGI Genomics și au fost distribuite în întreaga lume. Acestea au fost folosite în Suedia în perioada martie-august.

„Este vorba despre persoane care au avut simptome ușoare sau deloc la momentul testului si care au primit rezultate fals pozitive”, a spus agentia într-un comunicat. „Aceste persoane trebuie contactate și informate săptămâna aceasta, iar numărul cazurilor din Suedia trebuie ajustat în consecință”, a adăugat Folkhälsomyndigheten.

Alte țări implicate?

„Trusa de testare a fost raportată agenției suedeze pentru medicamente. A fost exportată din China în multe alte țări, în afară de Suedia. Agenția de Sănătate Publică a anunțat autoritățile din Europa și Organizația Mondială a Sănătății”, se arată în declarație. Suedia a înregistrat 86.891 de cazuri de Covid-19, dintre care 5.814 au fost fatale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook