SUA| Vânzările de arme de foc cresc fără precedent înainte de alegerile prezidențiale

SUA| Vânzările de arme de foc cresc fără precedent înainte de alegerile prezidențiale

Sentimentul de insecuritate este în creștere în Statele Unite. Din martie 2020, cererea de arme de foc a crescut considerabil în rândul persoanelor fizice, relatează Financial Times, care citează profesioniști din sector.

Ammo Inc, producător de muniții cu sediul în Scottsdale, Arizona, a declarat cotidianului american că veniturile sale au crescut cu 125% între martie și iunie, la 9,7 milioane dolari. Mark Hanish, președintele Ammo, spune că a s-a înregistrat o cerere mare de gloanțe pentru arme semi-automate și pușca de tip AR-15.

Potrivit acestuia, incertitudinea legată de rezultatul alegerilor prezidențiale este o explicație, dar contribuie și entuziasmul pentru armele de foc specific în Statele Unite. „În campaniile electorale anterioare, oamenii care dețineau deja arme au cumpărat mai multe. Și în momentul de față sunt oameni noi care cumpără”, descrie el, atribuind fluxul de cumpărători noi pandemiei, alegerilor și preocupărilor privind „tulburările civile și incertitudinea”.

Afluența de cumpărători noi

Cifrele lunare ale National Instant Criminal Background Check System confirmă această tendință. Atașat la FBI, acest organism este responsabil să verifice antecedentele noilor cumpărători de arme de foc pentru a stabili dacă aceștia sunt eligibili.

În martie, numărul verificărilor a bătut toate recordurile, cu aproape 3,8 milioane de solicitări. Perioada corespunde cu cea în care pandemia a început să lovească violent Statele Unite. Acest record a fost bătut din nou în iunie, cu aproape 4 milioane de solicitări, când manifestațiile anti-rasiste s-au înmulțit.

Conform unui sondaj realizat de Fundația Națională pentru Sporturi de Tir în luna iulie, aproximativ 40% din achizițiile de arme de foc făcute în acest an au fost făcute de persoane care le-au obținut pentru prima dată. Acest sondaj dezvăluie, de asemenea, că a crescut în special numărul de afro-americani care doresc să obțină o armă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook