SUA| Un spital Covid de 12 milioane de dolari a avut doar 9 pacienți în 10 săptămâni

SUA| Un spital Covid de 12 milioane de dolari a avut doar 9 pacienți în 10 săptămâni

Un spital construit într-o fostă arenă de baschet din California (Sleep Train Arena) a primit până acum doar 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19.

Autoritățile din Sacramento au inaugurat noul spital destinal bolnavilor de Covid la mijlocul lunii aprilie și se așteptau să trateze acolo sute de pacienți. Costurile s-au ridicat la 12 milioane de dolari.

Surpriză, însă, pentru cei 250 de lucrători din domeniul medical care au fost arondați la noul spital. În prima săptămână după deschidere au avut un singur bolnav în grijă.

“Colegii au început să se întrebe dacă era, într-adevăr nevoie de ei”, a spus dr. Charles Moore, medic internist retras între timp din activitate, dar care a lucrat acolo timp de șase săptămâni.

Lucrurile nu s-au schimbat ulterior, iar în decursul a 10 săptămâni, la acest spital au fost tratați nouă pacienți, conform ABC News.

În statul California au existat 15 astfel de unități de tratare a cazurilor de Covid, iar majoritatea au fost închise pe 1 iulie, deși epidemia din Statele Unite pare să aceelereze din ce în ce mai mult.

Oficialii spun că au anticipat greșit amploarea situației și se așteptau ca spitalele deja existente să nu facă față numărului de bolnavi.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, spunea pe 6 aprilie că spitalul din Sacramento are o capacitate de 400 de paturi și este destinat pacienților care au fost externați, dar încă mai au nevoie de îngrijire, cât și celor care sunt depistați cu forme ușoare sau medii.

Se pare că aceste cazuri mai sus menționate au fost în număr de nouă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook