SUA| Statul Ohio anunță primul câștigător al premiului de 1 milion de dolari oferit celor vaccinați

SUA| Statul Ohio anunță primul câștigător al premiului de 1 milion de dolari oferit celor vaccinați

O femeie din Ohio a câștigat primul premiu în valoare de 1 milion de dolari, oferit celor care participă la Loteria Vaccinării odată ce primesc serul anti-Covid. În același timp a fost anunțat și câștigătorul unei burse universitare integrale, pentru care se califică adolescenții vaccinați.

Câștigătorii sunt aleși în urma unei extrageri.

Abbigail Bugenske, din localitatea Silverton de lângă Cincinnati urmează să încaseze 1 milion de dolari. Bursa școlară a fost adjudecată de Joseph Costello, din Englewood.

„Suntem încântați să vedem că inițiativa a atras atât de mulți locuitori din Ohio să se vaccineze și suntem bucuroși să anunțăm câștigătorii primei runde”, spune guvernatorul Mike DeWine.

Mai mult de 2,7 milioane de adulți au fost înscriși în cursa pentru premiul de 1 milion de dolari și peste 104.000 de adolescenți cu vârste între 12 și 17 ani au participat pentru extragerea care are ca premiu o bursă universitară.

Alte patru premii în bani și burse școlare vor fi oferite în fiecare miercuri, în următoarele patru săptămâni.

Guvernatorul DeWine a anunțat programul pe 12 mai, cu scopul de a crește rata de vaccinare. Numărul celor care au primit vaccinul anti-Covid a crescut cu 33% în săptămâna următoare. Însă ratele de vaccinare rămân la un nivel scăzut față de cele din martie sau aprilie.

Mai mult de 5,2 milioane de persoane din Ohio au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid, sau 45% din populația totală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook