Joe Biden cere serviciilor de informații să investigheze originea SARS-Cov-2

Joe Biden cere serviciilor de informații să investigheze originea SARS-Cov-2

Președintele american Joe Biden oferă serviciilor de informații un termen de 90 de zile pentru a descoperi care este originea reală a coronavirusului și să ia în calcul inclusiv posibilitatea de a fi scăpat dintr-un laborator din China.

După luni de zile în care a catalogat această variantă drept o terorie a conspirației, administrația Biden răspunde presiunilor făcute din toată lumea privind transparența Chinei în legătură cu izbucnirea pandmemiei.

„Am cerut comunității de informații să își dubleze eforturile de a colecta și analiza informații care ne-ar putea apropia de o concluzie definitivă și de a-mi raporta în 90 de zile”, declară președintele SUA.

Republicanii, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au promovat ideea potrivit căreia virusul s-a răspândit ca urmare a unui accident produs într-un laborator.

„Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii din întreaga lume pentru a determina China să participe la o anchetă internațională completă, transparentă, bazată pe dovezi și să ofere acces la toate datele și idiciile relevante”, spune Biden.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook