SUA| Semințe misterioase trimise din China îngrijorează autoritățile. „Ar putea fi specii de plante invazive”

SUA| Semințe misterioase trimise din China îngrijorează autoritățile. „Ar putea fi specii de plante invazive”

Guvernul se teme în special că aceste semințe ar putea „conține specii de plante invazive”.

Departamentele de agricultură ale mai multor state americane au publicat comunicate de presă în ultimele zile avertizându-i pe rezidenții lor despre pachete suspecte care conțin semințe misterioase, probabil trimise din China.

„Tipurile de semințe din pachete sunt în prezent necunoscute și este posibil să conțină specii de plante invazive”, a avertizat luni Departamentul Agricultură din Ohio. „Dacă primiți un pachet de acest tip, vă rugăm să NU semănați aceste semințe. Dacă sunt într-un pachet sigilat, nu deschideți pachetul”, a recomandat autoritatea.

Departamentul pentru Agricultură din Ohio spune că „pot conține buruieni nocive, pot introduce boli în plantele locale sau pot fi periculoase pentru animale”.

„Brushing“

Avertismente similare au fost emise de departamentele de agricultură din statele Washington, Louisiana, Virginia și Kansas. Conform presei locale și fotografiilor distribuite de rezidenți pe rețelele de socializare, pachetele au fost trimise și în Utah și Arizona.

Unele dintre ele au fost etichetate ca și cum ar fi bijuterii și conțineau caractere chinezești pe etichetele lor. Motivațiile din spatele acestor expedieri rămân obscure. Potrivit departamentului de poliție din Ohio, acesta ar putea fi „brushing”, o tehnică folosită în comerțul online, care presupune îmbunătățirea recenziilor unui produs prin generarea de comenzi false.

„Am prefera ca oamenii să ne contacteze pentru a scăpa de aceste semințe în mod corespunzător”, recomandă oamenii legii.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook