SUA| O tânără a primit pedeapsa cu închisoarea pentru că s-a apropiat prea mult de un urs grizzly, cu scopul de a-l fotografia

SUA| O tânără a primit pedeapsa cu închisoarea pentru că s-a apropiat prea mult de un urs grizzly, cu scopul de a-l fotografia

O tânără din SUA a fost condamnată la patru zile de închisoare și o mie de dolari amendă pentru că s-a apropiat prea mult de o ursoaică și de puii ei, în Parcul Național Yellowstone. Samantha Dehring a recunoscut că s-a apropiat la mai puțin de 91 de metri de o ursoaica grizzly, pentru a o fotografia.

Tânăra de 25 de ani se afla la Roaring Mountain când au sosit ursoaica și cei trei pui. Pe măsură ce turiștii prezenți în zonă s-au întors din drum și s-au urcat în vehiculele lor, așa cum li s-a recomandat, Samantha Dehring a continuat să facă poze animalului, iar ursoaica a fugărit-o câțiva metri, în încercarea de a o îndepărta de pui.

„Viața sălbatică din Parcul Național Yellowstone este cu adevărat sălbatică. Parcul nu este o grădină zoologică unde animalele pot fi observate în siguranță, de cealaltă parte a unui gard ”, spune procurorul Bob Murray. „Abordarea unui urs grizzly cu pui este categoric o prostie. În acest caz, doar întâmplarea face că Dehring este un acuzat și nu un turist mutilat”, subliniază el. Regulamentul parcului prevede că este interzisă apropierea la o distanță mai mică de 23 de metri de animale mari (bizoni, elani, elani etc.) și de 91 de metri de urși și lupi.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook