SUA| Fostul secretar de stat Colin Powell a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Era complet vaccinat

Colin Powell, lider al armatei SUA și primul secretar de stat de culoare, care a servit în mai multe administrații republicane în anii 2000, a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19, anunță familia sa pe Facebook. Avea 84 de ani.

„Generalul Colin L. Powell, fost Secretar de Stat și șef al Statului Major al SUA, a murit în acestă dimineață din cauza complicațiilor provocate de Covid-19”, scrie familia pe Facebook.

„Am pierdut un remarcabil și iubitor soț, tată, bunic și un mare american”, spun apropiații, care menționează că era complet vaccinat.

Powell a fost soldat profesionist, a luptat în războiul din Vietnam și a devenit apoi primul consilier de securitate naţională de culoare în timpul sfârşitului preşedinţiei lui Ronald Reagan. A fost, de asemenea, și primul preşedinte afro-american al Statului Major, sub preşedinţia lui George H.W. Bush.

S-a născut pe 5 aprilie 1937, în Harlem, New York, și este fiul unei familii de emigranți jamaicani. A absolvit City College din New York și a primit cel mai mare grad pe care îl poate oferi unitatea de învățământ, cadet colonel.

„Mi-a plăcut structura și disciplina din cadrul armatei”, a spus Powell la începutul anilor 2000, pentru CNN.

A fost considerat unul dintre principalii candidaţi la funcţia de prim preşedinte de culoare al Statelor Unite. Însă reputaţia avea să-i fie pătată pentru totdeauna atunci când, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informaţii eronate în faţa Naţiunilor Unite pentru a susţine războiul din Irak, lucru pe l-a numit mai târziu o „pată” în dosarul său.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook