SUA| Două avioane s-au ciocnit în aer, în timp ce se pregăteau să aterizeze. Una dintre aeronave a reușit să efectueze manevra, nimeni nu a fost rănit

de Cezar Osiceanu, fost pilot

Marți 12 mai, în condiții meteo foarte bune, două avioane executau apropierea în vederea aterizării pe Aeroportul din Denver, Colorado. Ambele avioane erau controlate de operatorul de trafic aerian și se avea în vedere efectuarea unei apropieri paralele și aterizarea:

-avionul cargo Metroliner al companiei Key Lime Air, de tip bimotor turbopropulsor, pilotat de un singur pilot, executa un zbor de la Saluda către Denver și trebuia să aterizeze pe pista 17 L (stânga).

-avionul Cirrus SR 22, cu doi piloți la bord, trebuia să aterizeze pe pista 17 R (dreapta).

Controlorul de trafic a informat piloții ambelor avioane despre condițiile meteo, apropierea paralelă efectuată de ambele avioane, apoi le-a dat autorizația să coboare la FL 64 (circa 2000 metri înălțime), în condiții de zbor la vedere (VFR).

Avionul Cirrus a executat virajul de axare către pista comunicată, dar a depășit direcția de axare și a lovit avionul Metroliner, stabilit deja pe direcția pistei de aterizare paralele.

În mod miraculos, impactul nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, iar avionul Metroliner a reușit să aterizeze pe pistă. Piloții avionului Cirrus au folosit parașutele de salvare ale avionului și au reușit să coboare fără probleme, în afara pistei.

Pilotul avionului Metroliner merită toate aprecierile, pentru că impactul produs de ciocnirea cu celălalt avion i-a distrus partea superioară a fuselajului și i-a avariat partea frontală a stabilizatorului vertical, imaginile fiind mai mult decât edificatoare (vezi Galeria Foto).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook