Klaus Iohannis: Din 15 mai nu mai porți masca în aer liber, restricțiile de noapte sunt eliminate

Klaus Iohannis: Din 15 mai nu mai porți masca în aer liber, restricțiile de noapte sunt eliminate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din acest weekend (15 mai) vor fi eliminate o parte a restricțiilor de combatere a Covid.

„Ne pregătim de relaxare, dar trebuie să fie o relaxare precaută. Nu vrem să ne relaxăm în iunie și să revenim în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul. Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm”.

„Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele târgurile, sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne obligatorie în spațiile din interior”. 

„Deci, prima măsură, se renunță la această mască”.

„A doua măsură care intră imediat în vigoare, este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan, se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Deci magazinele vor reveni la programul normal”.

„Tot din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile, cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”.

Următoarea etapă de relaxare va fi pe 1 iunie, când se vor ridica anumite restricții legate de spațiile interioare. Capacitatea de cazare va crește, „va crește capacitatea de servire în restaurante”, anunță Iohannis.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook