SUA decide că regimul de la Kremlin l-a otrăvit pe Navalnîi și impune sancțiuni Rusiei

SUA decide că regimul de la Kremlin l-a otrăvit pe Navalnîi și impune sancțiuni Rusiei

Administrația Biden a declasificat informații potrivit cărora serviciile secrete FSB din Rusia au fost implicate în otrăvirea liderului opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi. Au fost anunțate sancțiuni împotriva Kremlinului, asemănătoare cu cele impuse de Europa. Oligarhii ruși care îl susțin pe Vladimir Putin și care au fost implicați în atac au interdicție de călătorie în UE sau SUA, iar bunurile pe care le dețin în străinătate au fost puse sub sechestru.

Majoritatea foștilor președinți americani și-au început mandatul afirmând că doresc o relație stabilă și prietenoasă cu Rusia, dar Biden a făcut contrariul – l-a atenționat pe Putin că își conduce țara către o eră a autoritarismului și a promis că va riposta împotriva încercării Kremlinului de a destabiliza Europa.

Un oficial al administrației Biden a transmis că nu se dorește restabilirea unor relații de prietenie, dar nici nu este așteptat un conflict.

În 2018, Donald Trump a dictat sancțiuni asemănătoare împotriva Rusiei după ce un fost agent dublu stabilit în Anglia, Sergei Skripal, a fost otrăvit cu o neurotoxină. Dar au avut un impact minor pentru Kremlin, care a  folosit aceeași tehnică împotriva lui Navalnîi, scrie New York Times.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook