SUA| Autoritățile cer cetățenilor americani să anuleze Halloween-ul. „Purtați doar măștile chirurgicale”

SUA| Autoritățile cer cetățenilor americani să anuleze Halloween-ul. „Purtați doar măștile chirurgicale”

Anul acesta rămân în dulap costumele de prințesă, de Batman, sau măștile Donald Trump. În Statele Unite, pe măsură ce se apropie festivitățile tradiționale de Halloween, autoritățile sanitare au cerut americanilor să poarte doar măștile chirurgicale și să rămână acasă, pentru a alunga coronavirusul. În seara zilei de 31 octombrie, milioane de copii americani au obiceiul de a se costuma și de a merge din ușă în ușă pentru a cere dulciuri, spunând fraza magică: „Trick or treat” („Ne dați ori nu ne dați”).

În mod clar, pandemia Covid-19 va zdruncina Halloweenul anul acesta. „Multe activități tradiționale de Halloween pot prezenta un risc mare de răspândire a virusurilor”, a declarat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) într-un comunicat.

Prin urmare, autoritățile sanitare îi sfătuiesc pe părinți să nu organizeze petreceri în spații închise și chiar să le interzică copiilor să păstreze tradiția. „A merge într-o « casă bântuită » unde oamenii pot fi inghesuiți și țipă” nu este o idee bună anul acesta, insistă CDC.

Interzicerea „Trick or treat”? Scandal!

Pentru a sărbători Halloweenul în siguranță, americanii sunt încurajați să decoreze dovleci acasă și să organizeze concursuri de costume virtuale.

Oficialii din Los Angeles, unul dintre principalele focare ale pandemiei de pe coasta de vest, au anunțat inițial o interzicere a tuturor activităților de grup legate de Halloween, inclusiv a celebrului « Trick or treat ». Dar, confruntându-se cu protestele legate de această decizie, autoritățile s-au răzgândit rapid, mulțumindu-se să spună că „nu sunt recomandate”.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook