Studiu| Somnul de cinci minute de după-amiază poate îmbunătăți memoria și poate menține creierul agil

Studiu| Somnul de cinci minute de după-amiază poate îmbunătăți memoria și poate menține creierul agil

Un somn de cinci minute după-amiază poate îmbunătăți memoria și menține creierul mai agil, s-a constatat într-un studiu al British Medical Journal.

Pauzele de somn de după-amiază au fost monotorizate în rândul a peste 2.000 de persoane. Cei care au dormit mai mult de cinci minute au ieșit mai bine la controalele de sănătate și la evaluarile cognitive.

De asemenea, rezultatele testelor de screening pentru demență în rândul grupurilor – ambele au dormit în medie șase ore și jumătate pe noapte – au sugerat că locuitorii din marile orașe chineze care au un pui de somn obișnuit au o mermorie mai bună.

Chiar și un pui de somn de cinci minute poate oferi beneficii mentale semnificative, deoarece oferă creierului șansa de a se reface și de a se completa, potrivit expertului în somn Dr. Neil Stanley.

„A dormi puțin printr-un pui de somn este benefic, deoarece creierul nostru lucrează extrem de greu și oferă ocazia unor perioade de nefuncționare”, a spus el.

„Cum lucrăm de acasă, un somn de cinci minute sau 30 de minute este perfect posibil. Este o șansă să închizi ochii și să te îndepărtezi de tot zgomotul, astfel încât creierul tău să își poată menține serviciul. Cele mai benefice tipuri de pui de somn fie nu durează mai mult de 40 de minute – înainte ca cineva să intre în cele mai profunde etape ale somnului – fie timp de două ore complete pentru a permite timpul pentru un ciclu complet de somn”, a mai spus dr. Stanley.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook