Stresul provocat de perioada izolării duce la probleme dentare. Avalanșă de pacienți cu dinți fracturați

Stresul provocat de perioada izolării duce la probleme dentare. Avalanșă de pacienți cu dinți fracturați

Daunele colaterale ale epidemiei de coronavirus sunt numeroase, dovadă fiind o nouă constatare făcută de un dentist american. Potrivit medicului Tammy Chen din New York, un număr mare de pacienți au fracturi de dinți după perioada de izolare.

În ziarul New York Times, medicul stomatolog a explicat că a văzut „mai multe fracturi la dinți în ultimele șase săptămâni decât în ​​ultimii șase ani”. După ce și-a oprit activitatea în martie, în urma ordinelor guvernamentale, doctorul Tammy Chen a primit un număr mare de apeluri de la pacienții săi, plângându-se de dureri maxilare, dureri de dinți, dureri la nivelul obrajilor sau chiar migrene.

Trei luni mai târziu, în iunie, a devenit o certitudine. Tot mai mulți pacienți trec pragul cabinetului său. Cauza? Stresul care îi determină pe unii pacienți să strângă din dinții fără să-și dea seama.

Munca de acasă e una din cauze

În timp ce milioane de americani lucrează acum de acasă pentru a limita răspândirea virusului, pozițiile pe care unii le adopta pot fi, de asemenea, cauza problemelor dentare. Deoarece o postură proastă în timpul zilei poate duce, potrivit experților, la scrâșnirea dinților noaptea.

O altă cauză pentru problemele dentare: lipsa somnului, oboseala sau insomnia, responsabile de tensiunile din organism care pot avea repercusiuni asupra sănătății bucale.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook