Strada “Black Lives Matter” duce la Casa Albă. Cum arată 16th Street

Voluntari și lucrători din subordinea primăriei din Washington au pictat una din străzile care duc la Casa Albă cu numele mișcării care luptă împotriva discriminării rasiale, “Black Lives Matter”.

Primarul Muriel Bowser a postat pe Twitter imagini făcute cu drona, la scurt timp după ce lucrarea a fost terminată.

“Porțiunea 16th Street din fața Casei Albe este acum, oficial, <<Piața Black Lives Matter>>”, a scris ea.

Proiectul vine în urma disputelor pe care Bowser le-a avut cu Donald Trump privind modul de gestionare a protestelor care au succedat moartea lui George Floyd. Primarul nu a fost de acord cu măsurile dure și a cerut retragerea trupelor din Garda Națională.

Trump nu a comentat pe tema subiectului, dar a continuat să o atace pe Bowser prin intermediul Twitter.

“Incompetentul primar al Washington, D.C., a cărui buget este total dezechilibrat și care cere în mod constant ajutoare din partea administrației, se luptă acum cu Garda Națională, care a salvat-o de rușinea ultimelor nopți de proteste. Dacă nu va trata cum se cuvine acești bărbați și femei, atunci vom aduce un alt grup de bărbați și femei”, a scris președintele pe Twitter.

Filiala locală Black Lives Matter nu a fost impresionată de această inițiativă și a criticat-o pe Bowser. “Este doar un mod de a distrage atenția de la cererile noastre de a scădea bugetul poliției și de a investi în schimb în comunitate”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook