Statele Unite: O unitate specială a poliției va proteja monumentele istorice

Statele Unite: O unitate specială a poliției va proteja monumentele istorice

Administrația Trump a declarat miercuri că o unitate specială va fi dislocată în toată țara pentru a proteja monumentele istorice în timpul sărbătorii naționale din 4 iulie. Mai multe statui sunt vizate de demonstranți pentru că sunt considerate emblematice pentru trecutul sclavagist.

Actele de vandalism declanșate după moartea lui George Floyd au fost îndreptate către statuile care reprezentau personaje legate de comerțul cu sclavi, dar protestatarii vor să dărâme și statui ale președinților George Washington și Thomas Jefferson, ambii fiind deținatori de sclavi. De asemenea, protestatarii au încercat să doboare o statuie a fostului președinte Andrew Jackson, situată în apropiere de Casa Albă.

„Nu vom sta cu bratele încrucișate”

Președintele Donald Trump a declarat că este indignat de aceste fapte și a cerut poliției să aresteze pe oricine deterioreaza monumente. Departamentul Securității Interne „răspunde la apelul președintelui de a folosi polițiști din toată țara pentru a ne proteja monumentele istorice”, a declarat ministrul securității interne, Chad Wolf.

„Nu vom sta cu bratele încrucișate în timp ce anarhiștii violenți încearcă nu numai să vandalizeze și să distrugă simbolurile națiunii noastre, ci și să perturbe ordinea publică și să răspândească haosul în societatea noastră.” Potrivit ministrului, acest nou „grup de lucru” va fi responsabil pentru coordonarea dintre polițiști și va oferi informații pentru protejarea monumentelor.

Într-un tweet postat miercuri, Donald Trump a amintit că recentul său ordin de protecție a monumentelor este în vigoare și că deteriorarea proprietăților federale e pedepsită cu mai mult de 10 ani de închisoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook