Statele Unite: Albii spală picioarele negrilor pentru a le cere iertare

Statele Unite: Albii spală picioarele negrilor pentru a le cere iertare

În timpul manifestațiilor din Statele Unite, unii americani din Carolina de Nord au mers puțin mai departe. Oameni albi au fost filmați spălând picioarele oamenilor negri, cerându-și iertare pentru „anii de rasism”.

Este drumul spre egalitate totală? Nu e sigur. În timpul manifestațiilor anti-rasism de sâmbătă, 6 iunie, în Carolina de Nord, americanii și polițiștii albi au spălat picioarele compatriotilor de culoare. Scopul era să-și ceară iertare pentru toți „anii de rasism” la care au fost supuși. Conform Daily Mail, albii s-au inspirat din povestea biblică a lui Iisus spălând picioarele discipolilor săi. Au fost membri ai Legacy Church Center, o biserică evanghelică din Carolina de Nord, care au ajutat la organizarea unui marș de rugăciune și unitate.

Rugăciuni și lacrimi

Protestatarii au tinut opt ​​minute și 46 de secunde de tăcere, referindu-se la perioada în care polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd i-a ținut genunchiul pe gât. Unul dintre participanți a spus rugăciuni la microfon: „Doamne, îți cer iertare. (…) Am fost atât de plini de ură încât am fost implicați în sclavie”. El a recunoscut, de asemenea, că există o singură rasă de oameni. În același timp, alți oameni plângeau în genunchi. Manifestanții nu au păstrat distanța socială și nu au purtat măști.

Publicată de Fabiola Doissaint pe Sâmbătă, 6 iunie 2020

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook