Spray-ul nazal anti-Covid, comercializat în farmacii din februarie. „Elimină coronavirusul în proporție de 99%”

Spray-ul nazal anti-Covid, comercializat în farmacii din februarie. „Elimină coronavirusul în proporție de 99%”

Compania franceză Pharma & Beauty Group (P&B) va lansa în februarie un spray nazal capabil să elimine coronavirusul în proporție de 99%. Pe baza apei ionizate, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene, dispozitivul medical de clasă I are scop preventiv. Poate fi folosit „după o activitate cu risc, de exemplu”, a declarat pentru AFP Laurent Dodet, președintele P&B, fie după ce ai călătorit cu transportul în comun sau ai făcut cumpărături într-un magazin.

Așa cum explică compania de produse cosmetice pe pagina sa de LinkedIn, spray-ul „ajută la prevenirea răspândirii virale, dislocând prin acțiune mecanică agenții infecțioși din cavitatea nazală și facilitând evacuarea și reducerea locală a încărcăturii virale”. Testele clinice efectuate la Institutul Méditerranée Infection din Marsilia (IHU) au concluzionat că a eliminat mai mult de 99% din cantitatea virală în 30 de secunde.

Procesul este cu atât mai eficient „dacă facem o inhalare imediat după infectare”, înainte ca virusul să intre în căile respiratorii, explică medicului generalist Pierre-Jacques Raybaud, specialist în imunologie, pentru AFP.

Compania așteaptă undă verde din partea autorităților pentru a introduce produsul în farmacii, în februarie. Este gata să producă „10 milioane de unități pe lună”, spune Laurent Dodet.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook