#speranță Adio întuneric! Turnul înclinat din Pisa a sărbătorit redeschiderea cu un flash mob “în alb”

#speranță Adio întuneric! Turnul înclinat din Pisa a sărbătorit redeschiderea cu un flash mob “în alb”
de Iulia Maria Pârlea

În Italia, mai multe muzee și monumente de cultură s-au redeschis treptat.

Nu face excepție nici faimosul Turn înclinat din Pisa, care, după ce a fost închis timp de 3 luni, a sărbătorit redeschiderea cu un flash mob „în alb”.

Sâmbătă, 30 mai, municipalitatea din Pisa a decis să adune cetățeni îmbrăcati în alb în Piazza dei Miracoli.

La flash mob au participat sute de oameni împreună cu primarul Michele Conti, asistentele și medicii spitalului din Pisa.

A existat și un minut de reculegere pentru victimele pandemiei.

Pe Facebook, municipalitatea a explicat de ce alegerea acestei culori asociate cu lumina după întuneric:

„Orașul, găzduieste trei universități și un centru internațional de cercetare și sărbătorește prin această culoare, alb. Albul halatelor medicilor și lucrătorilor din domeniul sănătății, protagoniștii acestei situații, albul din marmura Turnului Înclinat, simbol al orașului nostru în întreaga lume, care astăzi a primit din nou primii turiști. Albul purtat de cetățeni, comercianți, hotelieri, ghizi turistici a umplut Piazza dei Miracoli făcând lumina să contrasteze perioada întunecată pe care cu toții sperăm să o fi lăsat în urmă.”.

Turnul Înclinat din Pisa este deschis în fiecare zi între orele 10 și 18, cu acces pentru grupuri de maximum 15 persoane.

Vizitatorii trebuie să poarte un dispozitiv electronic pentru semnalizarea celor care nu respectă distanța minimă de un metru.

Nu numai Turnul, dar și alte monumente și muzee din Piazza dei Miracoli și-au redeschis ușile, toate cu noi reguli în contextul crizei sanitare.

Ieri, Italia și-a redeschis frontierele pentru turiștii europeni – un nou pas către relansarea turismului, o nouă #speranță către normalitate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook