Sondaj Avangarde: Alexandru Rafila este politicianul aflat pe primul loc în preferințele românilor

Sondaj Avangarde: Alexandru Rafila este politicianul aflat pe primul loc în preferințele românilor

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 14 septembrie – 21 septembrie 2021, pe un eșantion de 900 de adulți români aleși aleator, arată că evenimentele din ultima perioadă au remodelat opinia publicului român cu privire la contextul politic și social. 73% dintre cei intervievați consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, iar 54% sunt îngrijorați de scumpirile produselor de bază și de creșterea prețurilor la energie, căldură și gaze.

În ceea ce privește votul de încredere pe care românii îl oferă personalităților politice, Alexandru Rafila se află în topul preferințelor, urmat de Emil Boc și Klaus Iohannis.

Cele mai multe voturi negative le-a primit premierul Florin Cîțu, despre care 61% dintre cei intervievați au „o părere proastă”.

Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis sunt creditați de 14% dintre cei chestionați pentru buna gestionare a crizei politice, în timp ce Partidul Social Democrat (PSD) ar primi 37% dintre voturi dacă duminică s-ar organiza alegeri parlamentare, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) – 20%, și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 14%.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook