Guvernul britanic adaugă fluor în apa de la robinet, pentru a reduce riscul de dezvoltare a cariilor dentare

Guvernul britanic adaugă fluor în apa de la robinet, pentru a reduce riscul de dezvoltare a cariilor dentare

Milioane de britanici vor avea fluor adăugat în apa de la robinet, ca urmare a rezultatelor unui studiu care arată că măsura ar ajuta la reducerea riscului de a dezvolta carii. Cariile dentare reprezintă principala cauză de spitalizare a copiilor între 5 și 9 ani, iar experții spun că fluorizarea apei va reduce numărul internărilor la jumătate.

Ministrul Sănătății din Anglia, Chris Whitty, împreună cu omologii din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, susțin că adăugarea mineralelor în apa de la robinet va reduce numărul persoanelor afectate de carii dentare cu 17% în rândul copiilor din gospodăriile bogate și cu 28% pentru cei din păturile mai sărace.

Oficialii spun și că extracțiile de dinți cariați vor fi reduse cu 45 – 68%.

„Avem în mod cert o situație delicată în ceea ce privește cariile dentare. Fluoridizarea apei va rezolva această problemă”, spun specialiștii din domeniul medical.

„Există dovezi științifice solide care arată că fluoridizarea este eficientă pentru a reduce riscul de carii și pentru a îmbunătăți sănătatea dentară a britanicilor.”

Fluorul este prezent în mod natural în apă, în cantități mici și are capacitatea de a proteja dinții.

În legătură cu zvonurile „exagerate și nedocumentate” potrivit cărora fluorul prezintă riscuri pentru sănătate, ministrul Sănătății subliniază că nu există dovezi care să arate că mineralul cauzează cancer.

Procedura de îmbogățire a apei de la robinet cu fluor este aplicată în alte state dezvoltate, cum ar fi Canada, Coreea de Sud sau Noua Zeelandă.

Sursa: iTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook