Sondaj| 1 din 3 medici nu vrea să fie vaccinat. „Trebuie să fim atenți la efectele secundare”

Sondaj| 1 din 3 medici nu vrea să fie vaccinat. „Trebuie să fim atenți la efectele secundare”

Un sondaj realizat de Journal du Médecin efectuat pe 830 de medici de familie arată că 37% dintre ei, sau mai mult de o treime, au încă multe întrebări cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 și nu vor să se vaccineze, raportează VTM Nieuws. Sondajul a fost realizat în octombrie, înainte ca marile laboratoare să anunțe rate de eficacitate aproape de perfecțiune.

Un grup de medici generaliști din Belgia a pregătit o listă de întrebări concrete pentru companiile farmaceutice. Printre ei se numără Jos Vanhoof, medic generalist la Lommel. „Dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient durează mult. Vrem să știm cum funcționează, de fapt, care sunt componentele sale. Trebuie să fim atenți la posibilele efecte secundare, care nu sunt întâlnite la vaccinurile convenționale”.

Prin urmare, 37% dintre medicii chestionați au declarat că nu intenționează să fie vaccinați. Iar 16% dintre ei nu vor recomanda vaccinarea. Același procent de medici nu se pronunță deocamdată.

Autoritățile vor să calmeze situația

Pedro Facon, „comisarul Corona” al guvernului federal, spune că înțelege preocupările medicilor generaliști. Într-adevăr, știm încă puține despre aceste vaccinuri. Dar directorul general al asistenței medicale din Belgia calmează spiritele.

„Mai presus de toate, aș dori să spun și să repet că toate cerințele de siguranță ale vaccinului vor fi respectate cu strictețe. La nivel european, autoritățile monitorizează foarte atent siguranța produselor introduse pe piață. Aceeași dezbatere are loc la nivel internațional, în alte țări și pe alte continente”, concluzionează Pedro Facon.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook