Slovenia: Statuia Melaniei Trump a fost arsă

Slovenia: Statuia Melaniei Trump a fost arsă

În timp ce Donald Trump apără statuile generalilor confederați din Statele Unite atacate de militanții împotriva rasismului, o alta a fost distrusă în străinătate: statuia de lemn reprezentând-o pe Melania Trump a fost arsă. Sculptura, instalată în Sevnica, satul său originar din Slovenia, a fost arsă pe 4 iulie, de Ziua Independenței.

„Vreau să știu de ce au făcut asta”, a declarat pentru Reuters Brad Downey, artistul conceptual american care l-a însărcinat pe sculptorul Ales Zupevc pentru confecționarea acestei „Doamne gigantice din lemn”. O anchetă a fost deschisă de poliția locală.

Lucrarea o reprezenta ​​pe Melania Trump într-o ținută albastră care amintește de cea purtată de Prima Doamnă în ziua inaugurării președinției lui Donald Trump, în ianuarie 2017. Faldurile hainei albastre Ralph Lauren și mănușile pe care Melania Trump le-a ales pentru acest moment important, erau reproduse de artist.

Statuia lui Donald Trump din Slovenia fusese arsă, de asemenea

Nu este prima dată când o efigie a cuplului Trump s-a transformat în fum în Slovenia: în ianuarie, o statuie din lemn reprezentându-l pe Donald Trump, instalată de arhitectul sloven Tomaz Schlegl în Moravce fusese vizată de vandali și a fost arsă în miez de noapte. În timpul instalării sale, în august anul trecut, un rezident a amenințat să doboare statuia cu tractorul și să o incendieze.

„Cetățenii constată că statuia este urâta și că nu se potriveste în acest peisaj magnific”, a declarat la vremea aceea artistul, pentru AFP, asigurându-și că „dorește” ca oamenii să deschidă ochii către ceea ce înseamnă democrația”. „Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, populismul domină din nou”, a continuat Tomaz Schlegl. Trebuie doar să-l vedeți pe [premierul britanic Boris] Johnson, Trump, președintele nostru [Borut Pahor] sau [premierul maghiar] Orban. Încotro merge această lume ?!”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook