Simptomele care diferențiază tulpina britanică de varianta clasică a SARS-Cov-2

Simptomele care diferențiază tulpina britanică de varianta clasică a SARS-Cov-2

Potrivit unui studiu realizat de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie, varianta SARS-Cov-2 care circulă de câteva săptămâni în Anglia și care începe să se răspândească și în alte locuri din Europa are simptome specifice. Principalele caracteristici ale așa-numitei B 1.1.7? Tuse puternică și durere în gât.

Concret, autorii studiului au intervievat 6.000 de pacienți. Pe baza simptomelor raportate, care acoperă perioada cuprinsă între 15 noiembrie 2020 și 16 ianuarie 2021, au reușit să stabilească o listă de dureri, senzații mai mult sau mai puțin puternice. Prima dintre acestea: tusea. 35% dintre pacienți au fost afectați, în comparație cu 28% în cazul persoanelor afectate de tulpina clasică a virusului.

Pierderea mai puțin frecventă a gustului și a mirosului

Al doilea simptom, recurent pentru acești pacienți: oboseala. Afectează 32%, comparativ cu 29% dintre pacienții cu tulpina clasică. Durerile musculare, numite mialgii, se manifestă pentru un sfert dintre pacienții din primul eșantion, față de aproape o cincime pentru cei cu varianta „clasică”.

În plus, studiul arată că durerile în gât sunt frecvente pentru persoanele cu varianta britanică (21,88% vs. 19,08%). Idem pentru stările febrile – 21,69% dintre persoanele infectate cu noua tulpină le-au raportat, comparativ cu 19,28% pentru cei cu varianta inițială. Pierderea gustului și a mirosului, adesea menționată de pacienții cu Covid-19, sunt raportate mai rar de persoanele afectate de varianta B.1.1.7.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook