Seul| Autoritățile ordonă închiderea școlilor din cauza numărului mare de infectări

Seul| Autoritățile ordonă închiderea școlilor din cauza numărului mare de infectări

Guvernul sud-coreean a impus închiderea majorității scolilor și grădinițelor din zona metropolitană a capitalei Seul, după ce, în ultimele 12 zile au fost înregistrate 3.175 de cazuri noi de Covid-19.

Cel puțin 193 de elevi și studenți au fost infectați în ultimele două săptămâni, în Seul, potrivit ministrului Educației, Yoo Eun-hae.

Cu excepția elevilor de liceu din anul terminal, ceilalți vor urma cursuri online cel puțin până pe 11 septembrie.

„Prioritatea este să oprim transmiterea virusului și să controlăm situația.”, a spus Yoo Eun-hae în cadrul unei conferințe de presă.

Majoritatea cazurilor din ultimele zile au fost depistate în Seul, dar oficialii din domeniul sănătății avertizează că focarul s-ar putea extinde la nivel național, potrivit Fox News.

„Ar fi prematur să spunem că suntem într-o zonă de platou”, a spus directorul Centrului de Prevenție și Control al bolilor din Coreea de Sud. „Există un risc major ca numărul cazurilor să continue să crească”.

Statul coreean a anunțat weekend-ul trecut și alte restricții care includ interzicerea adunărilor mari, închiderea plajelor, cluburilor de noapte, bisericilor și desfășurarea evenimentelor sportive fără suporteri în tribune.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook